woensdag 25 april 2012

Ons huis is geschiedenis

Al heel lang vraag ik me af waar ons huis ooit voor gebouwd is. Toen we het huis gingen bekijken dachten we  aan een soort bejaardentehuis vanwege de vele kamers en de inrichting daarvan. Ook meende ik op een oude kaart gezien te hebben dat het een meisjesschool was. De 1e mogelijkheid valt af omdat dat onze buren al zijn en waarschijnlijk bestonden er rond het midden van de 19e eeuw ook nog geen verzorgingstehuizen. De 2e valt ook af want dan had het waarschijnlijk op een steen boven een deur gestaan zoals elders in het dorp het geval is.
Toen we er voor het eerst waren troffen we een aantal auto's aan die helaas niet bij de koop inbegrepen waren.

Ook kun je op foto's van rond 1900  het woord "carrosserie" zien op het huis wat nu zoiets als autowerkplaats betekend. Maar 170 jaar geleden bestonden er natuurlijk nog geen auto's dus vermoedelijk werd er toen aan koetsen en rijtuigen gesleuteld.
En nu denken (en hopen) we dat de reizigers ,terwijl de koetsen gerepareerd werden en de paarden konden rusten,  overnachtten in ons huis. Of het waar is weet ik niet helemaal zeker maar het zou oa wel onze vondst verklaren van een authentieke zweep en waarom het huis zoveel kamers heeft.
Maar in ieder geval zouden wij daarmee dan terugkeren naar waar het ooit voor bedoeld was en dat is toch best leuk om te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten