dinsdag 21 augustus 2012

Bloed, zweet en veel gevloek

De grootste klus deze zomer was het maken van een plafond in wat onze nieuwe woonkamer moet gaan worden. Toen wij het huis hadden gekocht waren het 2 smalle kamers, zie foto 1 en 2.
                         
Na het slopen van de muur werd het een mooie ruimte met een grote balk en een houten vloer die doorloopt.
Op de 2e foto is te zien dat het plafond hoger ligt dan de balk. Omdat er ook nog een koof weggewerkt   moest worden hebben we het plafond verlaagd tot de bovenkant van de balk en deze voorzien van spotjes.
Het uitvlakken bleek nog een hele klus omdat er werkelijk niks recht liep. De koof (op de 3e foto linksboven waar al een gipsplaat zit) bleek scheef te lopen en de grote balk van 5,50 meter lag aan de achterkant lager in de muur en was enigszins gekanteld. Zodoende kwam het raamwerk aan de voorkant op de balk te liggen en aan de achterkant op het muurtje erboven. Toch is het heel goed gelukt en ben ik heel erg trots op het resultaat al moet gezegd worden dat ik wel hulp nodig heb gehad ivm de spotjes en de duur van dit project.
Nu kan deze kamer worden afgewerkt en daarmee is de gehele 3e verdieping voorzien van plafonds en vloeren, ramen en deuren, en electriciteit. Ikzelf had nu ook echt het idee dat dankzij onze inspanningen en geduld en ondanks mijn niet-Franse krachttermen  we nu het resultaat zien waar je tevoren op gehoopt had en al met al hebben we zo steeds meer ruimtes waar je kan verblijven ook al ontbreekt het behang en de bekende plintjes.


2 opmerkingen: