dinsdag 7 februari 2012

Winterperikelen

In de laatste maand is de winter toch nog gekomen en dat hebben we gemerkt ook. Terwijl iedereen zich druk maakt of de elfstedentocht doorgaat en er overal geschaatst kan worden hebben wij de minder leuke kanten ondervonden. Liet de auto ons maandag in de steek vanwege de handrem, vandaag was het de beurt aan de accu. Gelukkig is alles weer klaar en kunnen we ons nu druk maken over de temperatuur in ons huis in Frankrijk. Ook daar is het de afgelopen dagen heel erg koud geworden en waarschijnlijk is de temperatuur in huis tot, of zelfs tot onder, het vriespunt gedaald. We hopen dus dat alle leidingen, die natuurlijk afgetapt zijn, niet bevriezen want je weet maar nooit. Doorgaans moeten wij een dag of 3 stoken voordat het huis warm is omdat we er meestal niet zijn in de winter. Het is dan wel lekker warm dicht bij de houtkachel maar voordat alle kou uit de muren enz. is ben je dus een paar dagen verder. In de afgelopen 6 jaar is het daar niet zo koud geweest zoals de afgelopen 4 dagen maar voor volgende week worden er weer temperaturen boven 0 voorspeld.
Ik hoop dan ook dat de elfstedentocht door kan gaan de komende week want het is voor mij net zo iets als de Tour de France; een geweldig sportfestijn en daarna mag het dan voorjaar worden.

1 opmerking:

  1. Maar 3 dagen stoken? Valt me dik mee. Bij ons doen we er ongeveer 2 weken over, voordat het een beetje behagelijk is (tegen de tijd dat we weer vertrekken)... nou ja... pal voor de houtkachel is het altijd lekker toeven.
    Groetjes, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen