woensdag 28 oktober 2015

De druivenoogst en ander fruit

Sinds een jaar of 3 zijn we bezig om de tuin een beetje in te richten. Daarvoor werd er eigenlijk alleen maar gemaaid om lekker in de tuin te kunnen zitten en af en toe werd er ergens een plantje in de grond gezet. Wel was er al een druivenplant maar die werd weinig onderhouden. Tot dit jaar want in februari durfde ik het aan om die oude grote stronk eens goed terug te snoeien. En omdat het ook nog eens een warme zomer was zagen we in juli deze trossen hangen. Het was natuurlijk te vroeg om te plukken en de voorbije herfstvakantie was natuurlijk te laat om te plukken maar we zagen onder andere dit nog hangen. Ik had eerder ook wel druiven zien hangen maar dit jaar leken het er veel meer te zijn. Volgend jaar of het jaar erop hopen we kersen te kunnen plukken mits we er dan wel op het goede moment zijn iets wat trouwens ook geldt voor de bloemen. Tot slot kan ik niet wachten om te zien of onze nieuwste aanwinst de winter goed doorkomt. Vorige week hebben we een bananenplant in de tuin gezet iets wat je wel meer ziet in de omgeving van Le Donjon. Het weer is in de Allier niet echt tropisch te noemen toch merk je dat je naar het zuiden gaat want ook zie je af en toe palmen staan. Deze plant is winterhard maar omdat hij nog jong en net geplant is hoop ik op een niet al te strenge winter.

2 opmerkingen:

  1. Hoi alle viertjes, ben benieuwd of er daadwerkelijk bananen aan gaan komen... dat zou mooi zijn.
    Komen we daar bij jullie bananenbootjes (banaan gevuld met ijs, kersen en heel veel slagroom) eten. Glaasje zelfgemaakte wijn na... SMULLEN.

    Groetjes, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, dat klinkt goed allemaal maar dat zal nog lang duren. Als ik het goed heb zullen ze sowieso niet eetbaar zijn ( vezelbananen?) maar dat mag de pret niet drukken.
    Gr. Michel

    BeantwoordenVerwijderen